Mainos

Valtionvelka 85 miljardiin euroon

Valtiovarainministeriön mukaan valtion ensi vuoden budjetin loppusumma 50,4 miljardia euroa. Valtionvelka kasvaa ensi vuonna 8,7 miljardia euroa ja nousee 85 miljardiin euroon. Summa on noin 46 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Energiaveroja korotetaan 750 miljoonalla eurolla ensi vuoden alusta. Korotus ei koske liikenteen polttoaineita. Dieselpolttoaineen veroa nostetaan vuoden 2012 alusta, ja samalla ajoneuvoveroa alennetaan.

Valtio käyttää kehitysyhteistyöhön ensi vuonna 75 miljoonaa euroa enemmän. Kehitysyhteistyön määrärahojen osuus bruttokansantuotteesta nousee 0,58 prosenttiin.

Elvytys jäämässä taakse

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ja valtiosihteeri Raimo Sailaksen mukaan Suomi irrottautuu elvytystoimista vähitellen.

Tarkoituksena on kiristää finanssipolitiikkaa jo ensi vuonna, jolloin valtio muun muassa lopettaa asuntotuotannon erityisen tukemisen.

Kataisen mukaan myös Kela-maksun poisto yrityksiltä on ollut osa elvytystä. Nyt energiaverotusta aiotaan kiristää ympäristösyistä ja kattaa näin Kela-maksun poistosta jäänyt aukko budjetissa.

Ensi vuoden budjetti julkistetaan kokonaisuudessaan ylihuomenna.

(MTV3)

Katso: Studiovieraana Jyrki Katainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.