Mainos

Sekä Nordean että valtionjohto innoissaan Nordean muutosta – Wahlroos: "Katsokaa, minkälaisin numeroin tämä meni läpi!"

2:21

Nordean pääkonttorin siirron varmistuminen on herättänyt Suomen valtionjohdossa ja muissa vaikuttajissa innostuneita reaktioita. Nordean on tarkoitus siirtää pääkonttorinsa Helsinkiin lokakuussa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on tyytyväinen Nordean siirtymisestä Suomeen.

– Se on osoitus siitä, että me olemme tehneet oikeanlaisia asioita Suomessa. Olemme huokutteleva maa ison finanssitalon pääkonttorille, Orpo kommentoi MTV Uutisille.

Orpo uskoo, että euroalueeseen ja pankkiunioniin kuuluminen oli ratkaiseva asia, kun finanssikonserni päätti siirtymisestään.

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mielestä Nordean siirtyminen osoittaa, että Helsingissä on vetovoimaa suuryrityksille.

Myös pääministeri Juha Sipilä on samoilla linjoilla.

Myös Nordean ylin johto on tyytyväinen yhtiökokouksen päätöksiin.

Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroos kertoo olevansa yllättynyt pääkonttorin muuton saamasta suuresta tuesta.

– Minua on yllättänyt, että tämä on ollut pohjimmiltaan todella asiallinen keskustelu. Katsokaa, minkälaisin numeroin tämä meni läpi! Käytännössä yksi merkittävä ruotsalainen osakkeenomistaja vastusti ja yksi, joka jäi pois. Sitten siellä oli Aktiespararna [Ruotsin osakesäästäjien etujärjestö], jonka puheenvuoro kohdistui lähinnä Ruotsin hallitukseen ja Ruotsin kilpailuedellytyksiin.

Pääkonttorin muutto Helsinkiin sai Tukholman yhtiökokouksessa 96,9 prosentin tuen.

Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskullin mukaan, että pääkonttorin siirto hyödyttää Nordeaa pitkällä tähtäimellä.

– Osakekurssin kehitys tulee perustumaan siihen, kuinka hyvin me hoidamme pankkia. Nimenomaan tällä muutolla pystymme hoitamaan pankkia paremmin pitkällä tähtäimellä. Siitä hyötyvät meidän asiakkaamme, meidän omistajamme ja myös meidän työntekijämme.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.