Mainos

Valtionhallinnon alueellistaminen jatkuu

Valtion alueellistamistoimet saivat tänään jatkoa. Suurin osa toimista pyritään hoitamaan eläköitymisen kautta, konkreettisia päätöksiä saadaan kuitenkin vielä odottaa.

Verohallituksen talousyksikössä puhaltavat alueellistamistuulet, kuten pian muissakin hallinnon tukitoimien yksiköissä. Osaa yksikön töistä ollaan siirtämässä Helsingistä Turkuun, johon perustetaan uutta palvelukeskusta.

18 työntekijästä kolmannekselle joudutaan etsimään toisenlaisia töitä, paikkakuntaa kukaan ei kuitenkaan joudu vaihtamaan. Suuria vastalauseita ei näin ole syntynyt, kertoo ylitarkastaja Anssi Sahlman Verohallituksen talousyksiköstä.

- Tällä hetkellä henkilökunta on suhtautunut hyvinkin positiivisesti. Ei ole tullut mitään vastalauseiden myrskyä tai muuta vastaavaa, Sahlman toteaa.

Verohallituksen talousyksikössä ei eläkkeelle siirtyvistä ole avuksi, mutta muutoin valtio pyrkii alueellistamispäämääriinsä käyttäen apuna pääasiassa suurten ikäluokkien eläköitymistä.

- Eläköityminen on pääroolissa, sen pitää olla valtaroolissa. Alueellistaminen tai tukipalvelujen keskittäminen palvelukeskuksiin on mahdollista juuri siksi, että ihmisen siirtyessä eläkkeelle hänen tilalleen palkattava uusi työntekijä voidaan sijoittaa esimerkisi tällaiseen palvelukeskukseen, linjaa pääministeri Matti Vanhanen.

Keskushallinnon noin 20 000 työntekijästä reilusti yli puolet jää eläkkeelle kymmenen vuoden kuluessa.

Viime viikolla puolustusministeriö hajasijoitti esikuntiaan, nyt kerrottiin arviolta tuhannen valtiohallinnon tukitoiminnon hajasijoittamisesta. Lähiaikoina vuorossa on puolestaan kauppa- ja teollisuusministeriön hajasijoituslista. Vielä vuoden alussa valtio suunnitteli ison hajasijoituspaketin tekemistä, kohusta viisastuneena nämä päätökset tulevat nyt tipotellen.

Tänään esiteltyjen viiden työryhmän raporttien pohjalta aletaan valmistella tarkempia toimintasuunnitelmia. Ensimmäisiä varsinaisia päätöksiä tukitoimintojen sijoittamisesta on tarkoitus tehdä tämän vuoden lopulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.