Mainos

Valtioneuvoston viestintäjohtaja venäläismedian väitteistä: "Täyttä potaskaa"

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila sanoo hämmästelevänsä kovin venäläismedian asesalakuljetusväitteitä.

– Ihan täyttä potaskaa, hän sanoo.

Venäjällä on uutisoitu myös, että Suomen Pietarin konsulaatin henkilöstöä olisi ollut mukana katutappelussa tai aloittamassa sitä. Mantilan tietojen mukaan näin ei ole ollut, vaan kyseinen henkilö on ollut uhrina ja väärään aikaan väärässä paikassa.

– Kummatkin jutut ovat kerta kaikkiaan käsittämättömiä, Mantila toteaa uutisista.

– Haluan myös korostaa, että ainakaan tähän mennessä Venäjän viranomaiset eivät ole syyttäneet tai epäilleet Pietarin konsulaatin henkilökuntaa mistään. Siksikin tämä on aika outoa kirjoittelua ja uutisointia.

Mantilan mukaan on hyvin vaikea sanoa, mistä asiassa lopulta on kyse.

– Olemmehan me nähneet erikoisia juttuja Suomesta Venäjän mediassa aiemminkin. Välillä on väitetty, että meillä on systemaattinen kampanja ottaa huostaan venäläisiä lapsia tai Mannerheimin roolista Suomessa on ollut aika erikoisia tulkintoja.

– Näitä jostakin syystä vaan tulee. En pysty tämän uusimman uutisoinnin tavoitteita tai tarkoitusta arvailemaan. Kyse voi olla yksittäisestä tapauksesta. Outoa tämä on joka tapauksessa.

Mantila muistuttaa, että Venäjän median toimintalogiikka on hyvin toisenlainen kuin Suomessa.

– Voi hyvällä syyllä sanoa, että Venäjällä ei ole vapaata mediaa samalla tavalla kuin lännessä ja aina on mahdollista, että tiedonvälitys on keskusohjattua. Tai sitten kyseessä on jokin oikein kunnon väärinkäsitys tai vain halu tehdä kohujournalismia.

Mantilan mukaan on syytä seurata ainakin pari päivää, mitä tapahtuu, eli jatkuuko kirjoittelu, leviääkö se muuhunkin venäläismediaan ja muuttuvatko syytökset vielä tästäkin kovemmiksi. Hän pitää täysin mahdollisena, että joku olisi ymmärtänyt jotain väärin salakuljetustapaukseen liittyen.

– Mutta kun katsotaan Venäjän median lähihistoriaa ja kummallisuuksia, joita siellä on kirjoitettu, niin kyllä ne ovat olleet aika systemaattista työtä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja