Mainos

Valtioneuvosto päätti Etelä-Suomen maataloustukiesityksestä

Valtioneuvosto on päättänyt EU:n komissiolle jätettävästä Etelä-Suomen maataloustukiohjelmasta vuosille 2004-2007. Komission odotetaan päättävän ohjelmasta joulukuussa.

Tukiohjelma sisältää Etelä-Suomessa maksettavat tulotuet mm. kotieläintaloudelle ja kasvihuonetuotannolle sekä puutarhatuotteiden varastoinnin tuen. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat ympäristötuen kansallinen lisäosa, joka oli aiemmin kasvinviljelyn kansallinen tuki sekä korotetut investointituet, nuorten viljelijöiden tuki ja tekninen tuki.

Alenevia tulotukia ja ympäristötuen lisäosia korvataan ohjelman mukaan luonnonhaittakorvauksen korotuksella. Maa- ja metsätalousministeriö arvioi, että kansallisten tukien kokonaistaso pysyy vuosina 2004-2007 suunnilleen nykytasolla.

Tulotukien ja ympäristötuen lisäosan rahoitus on sovittu siten, että ne maksetaan valtion budjetista maa- ja puutarhatalouden kansallisen tuen momentilta, samoin kuin luonnonhaittakorvauksen korotus. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan korotus voidaan rahoittaa säästöillä, joita syntyy muun muassa vuosittain alenevista tukien maksuvaltuuksista.

Tukitasoeron säilyminen Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä ja luonnonhaittakorvauksen korotuksen maksaminen myös pohjoisella tukialueella johtaa ministeriön mukaan siihen, että pohjoisen tuen määrä alenee. Pohjoinen tuki on pitkäaikaista tukea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.