Mainos

Valtioneuvosto linjasi koulutustarpeita

Koulutusjärjestelmän tehokkuuden parantaminen ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen nousevat voimakkaasti esiin tuoreessa koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa. Valtioneuvosto hyväksyi tänään pitkään valmistellun koulutusta ja tutkimusta linjaavan suunnitelman vuosille 2003-2008.

Tavoitteena on tarjota ammatillisesti eriytyvää koulutusta koko nuorisoikäluokalle. Myös aikuisten osaamistason nostamista pidetään tärkeänä tavoitteena. Pyrkimyksenä on myös vauhdittaa nuorten siirtymistä koulutukseen ja koulutuksesta työelämään.

-Tämä edellyttää opiskelijavalintojen kehittämistä, koulutuksen läpäisyn parantamista ja moninkertaisen koulutuksen vähentämistä. Nuorten syrjäytymistä ehkäistään vahvistamalla tukiopetusta, erityisopetusta ja opiskelija- ja oppilashuoltoa, toteuttamalla koulutustakuu ja kehittämällä maahanmuuttajien koulutusta, kertoo suunnitelma.

Kehittämissuunnitelma toteutetaan hallituksen budjettikehyspäätösten rajoissa. Ikärakenteen muutos, työllisyystavoite ja koulutuksen tehostaminen vaativat kuitenkin koulutuksen ja tutkimuksen toimialan sisäisiä määrärahasiirtoja.

Suunnitelman taustana on tuleva väestökehitys. Nuorisoikäluokat pienenevät, suuret ikäluokat lähtevät pois työelämästä ja vuosikymmenen vaihteen jälkeen Suomea uhkaa työvoimapula.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.