Mainos

Valtion yhtiöiden johdon palkkiot sidotaan jatkossa vuosipalkkaan

Tulevaisuudessa valtion yhtiöiden johtajien palkkiot sidotaan peruspalkkaan, kertoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) Huomenta Suomen haastattelussa. Peruspalkan lisäksi jatkossa tulospalkkioita on mahdollista saada korkeintaan 40 prosenttia vuosituloista. Lisäksi johtajat voivat saada myös palkkaansa vastaavan osakepalkkion.

Häkämiehen mielestä on tärkeää pitää palkkiot kohtuullisina ja selvittää tarkoin mistä asioista palkkioita maksetaan. Tulostavoitteet eivät saa olla liian helppoja saavutettaviksi.

- On tehtävä sellaiset leikkurit, etteivät palkkiot missään olosuhteissa talouden tai osakekurssien noustessa karkaa kohtuuttomiksi, Häkämies linjaa.

Valtionyhtiöiden kannustinjärjestelmää rukatessa kiinnitetään huomiota kannustimien pitkäkestoisuuteen. Palkkiot määräytyvät sen verran pitkällä aikavälillä, että pikavoittojen saaminen lyhytnäköisillä päätöksillä on mahdotonta. Samaten osakekurssien äkillisten nousujen aiheuttamat osakepalkkioiden nousut leikataan niin, että johtajan on mahdollista saada vuodessa osakepalkkioita vain vuosipalkkaansa vastaava määrä.

- Valtionyhtiöt kilpailevat samoista henkilöistä kuin yksityinen sektori. On kaikkien etu, että ne yhtiöt pärjäävät. On muistettava kohtuus, mutta emme voi hävitä liikaa yksityisten yritysten palkitsemisjärjestelmille, Häkämies sanoo.

Valtion yhtiöiden johtajien palkitsemista arvioinut työryhmä on luovuttanut eilen selontekonsa Jyri Häkämiehelle. Häkämies kertoo hallituksen tekevän selonteon pohjalta päätöksen palkitsemisjärjestelmistä elokuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.