Mainos

Valtion taidemuseossa yli 350 000 kävijää

Valtion taidemuseon kolmessa museossa vieraili viime vuonna kaikkiaan 355 070 kävijää. Suosituin museo oli Kiasma.

Kiasma keräsi 182 613 kävijää, Ateneumin taidemuseo 147 098 ja Sinebrychoffin taidemuseo 25 359. Maksavan yleisön osuus kaikista kävijöistä oli 52 prosenttia.

Vaikka Kiasma ylsi kolmikon kärkeen ja ylitti myös sille asetetun kävijätavoitteen, sen yleisömäärä oli odotetusti pienempi (-51 000) kuin huippusuositun ARS06-vuoden aikana. Tämä näkyy myös Valtion taidemuseon yhteenlasketun kävijämäärän supistumisena.

Ateneumin taidemuseo keräsi hieman edellisvuotista suuremman yleisön (+4 716 kävijää). Sinebrychoffin taidemuseo puolestaan ylsi hyvin lähelle viimevuotisia lukemiaan (-883 kävijää).

Ateneumin taidemuseossa vuoden 2007 päänäyttelyitä olivat keväällä nähty Eläinten aika ja alkusyksystä avattu, tanskalaista 1800-luvun taidetta esittelevä Tarinoita Tanskasta, joka päättyy 27. tammikuuta.

Kiasmassa nähtiin kevät- ja kesäkaudella Aasian ja entisten neuvostotasavaltojen nykytaidetta Idästä tuulee ja Tarinankertojien aika -näyttelyissä. Syksyllä tutustuttiin pohjoismaisen nykytaiteen kärkinimiin Carnegie Art Award -kiertonäyttelyssä, jonka yhteydessä Kiasmassa jaettiin yksi maailman suurimmista taidepalkinnoista.

Sinebrychoffin taidemuseon viime vuoden päänäyttelyitä olivat Euroopan 1700-luvun naistaitelijoita esitellyt Naisten salonki sekä museon omaan grafiikankokoelmaan perustunut Francisco Goya ja sodan kauhut.

Vuonna 1990 perustettu Valtion taidemuseo aloitti näyttelytoimintansa syksyllä 1991. Toistaiseksi suurimman kävijämäärän maan suurin taidemuseolaitos on saavuttanut vuonna 1998, jolloin Nykytaiteen museo Kiasma avattiin sekä näkyvästi että näyttävästi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.