Mainos

Valtion taidemuseoille uudet nimet

Valtion taidemuseon kolme museota nimetään uudelleen, jos opetusministeriön asettaman työryhmän ehdotus toteutuu. Uutena hallintoelimenä Valtion taidemuseo saa myös johtokunnan, jonka toimiaika on neljä vuotta.

Ehdotuksessa Suomen taiteen museo muuttuu Ateneumin taidemuseoksi, Ulkomaisen taiteen museo Sinebrychoffin taidemuseoksi ja Nykytaiteen museo Kiasmaksi. Valtion taidemuseoon kuuluu jatkossakin Kuvataiteen keskusarkisto. Kaavailulla nimenmuutoksella korostetaan kunkin museon yksilöllistä profiilia ja yleisösuhdetta. Kaikki kolme museota toimivat omissa erillisissä rakennuksissaan.

Työryhmä jatkoi selvittäjä Pirkko K. Koskisen viimevuotista selvitystä Valtion taidemuseon kehittämistarpeista. Lakiehdotus on parhaillaan lausuntokierroksella, joka päättyy helmikuun lopulla.

Ehdotettu johtokunta korvaa nykyisen neuvottelukunnan. Johtokunnalle esitetään myös päätäntävaltaa, jota nykyisellä neuvottelukunnalla ei ole. Johtokunta päättäisi mm. yleisistä toimintalinjoista sekä toiminta- ja taloussuunnitelmista. Uuden hallintoelimen muodostavat puheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä Valtion taidemuseon ylijohtaja ja henkilöstön keskuudestaan valitsema edustaja. Valtion taidemuseon ylijohtaja, toimintayksikön päällikkö tai muu virkamies päättää asetuksen mukaan toiminnan sisällöistä. Työryhmän esitykseen ei sisälly muita organisaatio- ja henkilöjärjestelyjä.

Työryhmä ehdottaa, ettei Valtion taidemuseota määritellä jatkossa enää keskustaidemuseoksi, vaikka taidemuseo säilyy hallinnollisena kokonaisuutena. Valtakunnallinen tehtävä korostuu työryhmän mielestä toiminnallisista lähtökohdista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.