Mainos

Valtion lentobonusten valvonta löyhää

Valtion virkamatkoilta kertyvien lentoyhtiöiden kanta-asiakaspisteiden valvonta on puutteellista. Pisteiden käyttäminen ministerien ja virkamiesten yksityismatkoihin on virallisesti kielletty. Kuitenkin MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman mukaan useissa ministeriöissä ei ole lentobonuksista lainkaan keskitettyä valvontaa.

Kun ministeri tai virkamies lentää valtion maksaman matkan, hän voi kuitata lennosta kanta-asiakaspisteet henkilökohtaiselle plus-tililleen. Näillä pisteillä voi myöhemmin saada ilmaisia lentoja. Esimerkiksi kuudella bisnesluokan Brysselin-lennolla saa yhden ilmaisen turistiluokan lennon. Pisteiden käyttö huvimatkoihin on kielletty kaikissa ministeriöissä. Valvontaa ei kuitenkaan juuri ole.

Ulkoministeriön virkamiehet matkustavat eniten. Keskushallinnossa pisteitä ei seurata lainkaan. Yleinen kontrolli puuttuu myös työministeriöstä. Useat ministeriöt sanovat valvonnan kuuluvan sihteereille. Alainen valvoo esimiehen pisteitä muun muassa valtioneuvoston kansliassa, ympäristöministeriössä , kauppa- ja teollisuus- sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Poikkeuksen tekee opetusministeriö, jossa valvonta on tiukkaa. Siellä bonuskortit on tilattu ministeriöön, jossa pisteitä valvotaan keskitetysti. Myös valtiovarainministeriön virkamiehet ovat antaneet työnantajalle valtakirjan henkilökohtaisten plus-tiliensä tutkimiseen.

Finnair ei luovuta plus-tilien tietoja työnantajille ilman työntekijän suostumusta.

(MTV3)

Katso myös Jussi Erosen juttu aiheesta
(Kymmenen uutiset 04.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.