Mainos

Valtion lehtimiespalkinnot jaettu

Valtion lehtimiespalkinnon saavat tänä vuonna toimittajat Paavo Helistö, Aatto Jääskeläinen, Arja Karjalainen ja Mauri Salo. Kukin palkinto on arvoltaan 50 000 mk.

Vuonna 1997 eläkkeelle jääneellä Helistöllä on takanaan yksi Yleisradion pisimmistä toimittajanurista. Hän aloitti vuonna 1957 musiikkitoimittajana ja päätyi Radion Ylen Ykkösen toimituspäälliköksi. Ohjelmia hän teki liki 800, esimerkiksi 30-osaisen Virtasesta Vivaldiksi -sarjan. Radiotyön ohella hän on kirjoittanut kritiikkejä, artikkeleja ja kirjoja.

Aatto Jääskeläinen päätti pitkän, Itä-Savo -lehdessä alkaneen uransa sanomalehti Karjalaisen toisena päätoimittajana työskenneltyään aiemmin yli kolme vuosikymmentä saman lehden urheilutoimituksessa. Hänet tunnetaan myös muun muassa matkailutoimittajana ja aktiivisena järjestöihmisenä.

Etelä-Suomen Sanomissa ja Aamulehdessä työskennellyt Arja Karjalainen jäi eläkkeelle 1998. Häntä arvostetaan erityisesti suomalaista pukeutumiskulttuuria edistäneenä muotitoimittajana, mutta uraan mahtui myös niin alue-, uutis- ja ajankohtaistyötä, kirkko-, perhe ja ruokasivuja, pakinoita kuin radio- ja teatteriarvostelujakin.

Mauri Salo aloitti työnsä Tekniikan Maailman toimitusharjoittelijana vuonna 1959 ja siirtyi eläkkeelle saman lehden vastaavan päätoimittajan tehtävistä 1999. Lehdestä kasvoi Salon kautena alansa vaikutusvaltainen julkaisu, jonka arvioidaan nauttivan erityisesti auto- ja elektroniikkateollisuuden piirissä poikkeuksellista arvostusta.

Kulttuuriministeri Suvi Lindén jakoi palkinnot tänään Helsingissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja