Mainos

Valtion journalistipalkinnot jaettu

Valtion journalistipalkinnon saajat ovat tänä vuonna toimittaja Kaija Hackzell, toimittaja Oiva Luhtasela, toimittaja Pertti Monto ja ohjaaja Marja Mosander. Pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta ja sen ansioista myönnettävän palkinnon suuruus on 50 000 markkaa.

Marja Mosander

Valtion 50 000:n markan journalistipalkinnot on myönnetty tänään kolmelle toimittajalle: Kaija Hackzellille,
Oiva Luhtaselalle ja Pertti Montolle sekä ohjaaja Marja Mosanderille. Palkinnot annetaan pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta.

30 vuotta MTV:ssä työskennellyt Mosander on tehnyt mm. dokumentteja, uutisia, henkilökuvia ja reportaaseja. Viime vuodet hän on toimittanut Muistoja-ohjelmaa.

Vaikka tänään palkittu ohjaaja Marja Mosander on ikänsä tehnyt tv-ohjelmia, hänen kasvonsa eivät ole katsojille tutut. Tv-työ on ryhmätyötä, mutta usein toimittajat mieluusti keräävät kunnian.

-Edit-yksikkö, jossa nyt olen on minulle oikein kuningaspaikka. Rakastan olla täällä pimeydessä ja leikkiä kuvien kanssa hyvän editoijan avustuksella. Yksinään en pysty kyllä mihinkään, MTV:n ohjaaja-tuottaja Marja Mosander sanoo.

Viimeiset kuusi vuotta Marja Mosander on kelannut MTV:n filmiarkiston loputtomia nauhakasoja ja koostanut niistä yhä jatkuvaa Muistoja-sarjaa. Yli kahdessasadassa ohjelmassa lähimenneisyytemme on käyty läpi ainutlaatuisella tavalla.

-Kyllä se on puristettua siansuolta. Siinä on usein ihan tavalliset ihmiset esiintyjinä. Se kuvaa Suomea ja suomalaisuutta, suomen kieltä ja sen tapoja, joka yhä vähemmän ja vähemmän näkyy ruudussa. Ainakin tulevaisuudessa se tulee näkymään ruudussa entistä vähemmän, Mosander pohtii.

-Aika on muuttunut. Elämme hirveän ahnetta aikaa. Raha vain merkitsee. Kaikki inhimilliset tunteet jäävät yhä enemmän taka-alalle. Kaikilla pitää olla joku tietty valmis sabluuna, jota sitten toteutetaan. Se voi olla kansainvälinen, johon sitten liitetään jotain suomalaista ja se on kaikki köyhdyttävää, Marja Mosander sanoo.

-Tässähän meikäläinenkin sanoo kohta goodbye ja lähtee eläkkeelle, mutta minä lähden vain ikäni puolesta. Täältä on moni saanut lähteä muista syistä ja se on kyllä ikävää, ohjaaja-tuottaja Marja Mosander toteaa.
(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja