Mainos

Valtion alueellistamissuunnitelmat askeleen eteenpäin

Valtion alueellistamissuunnitelmat nytkähtivät tänään eteenpäin, kun ministeriöt julkistivat omat väliraporttinsa valtion tointen hajasijoittamisista. Konkreettisia esityksiä on edelleen vähänlaisesti.

Vuoden alussa MTV:n uutiset kertoi hallituksen hajasijoitussuunnitelmasta, joka koski noin 8000 työpaikan siirtämistä pääasiassa pois pääkaupunkiseudulta. Hallitus perui suunnitelmansa tammikuun puolivälissä ja valmistelu palautettiin ministeriöille. Tänään ministeriöt julkistivat väliraporttinsa hajasijoitussuunnitelmistaan.

Reippaimmin työpaikkoja alueellistamassa on kauppa- ja teollisuusministeriö, noin 580 henkilötyövuoden verran. Suunnitelmaan sisältyy mm. TEKESin ja geologian tutkimuskeskuksen osien alueellistamista.

Ympäristöministeriö jakaa ympäristökeskuksen toimintoja, sosiaali- ja terveysministeriö perustaa stakesille uuden toimipisteen. Maa- ja metsätalousministeriö keskittää maanmittauslaitoksen arkiston Jyväskylään.

Väliraporttien lukuihin sisältyvät jo aiemmin päätetyt maa- ja merivoimien esikuntien uudelleensijoittamiset, joiden vaikutukset ovat noin 500 henkilötyövuotta. Kun mukaan lasketaan syyskuun puolivälissä julkistetut tukipalvelujen alueellistamiset, hajasijoitustoimet koskettavat yhteensä jo yli 3000 työpaikkaa.

Osa selvityksistä on kuitenkin vielä pahasti kesken, vaikka koko hajasijoituspaketin on määrä olla valmis vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.