Mainos

Valtiolta tukea elokuvateattereiden kunnostukseen

Opetusministeriö tukee elokuvateattereiden kunnostustöitä ja digitalisointia. Ministeriö on myöntänyt Suomen elokuvasäätiölle tarkoituksen 2,5 miljoonaa euroa.

- Elvytysraha ylläpitää elokuvan koko arvoketjun työllisyyttä. Aiemmin keväällä myönnetty tuotantotukipaketti saa nyt jatkoa erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolisten elokuvateattereiden toiminnan elvyttämisenä, kertoo kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (kok.) ministeriön tiedotteessa.

- Maantieteellisesti laaja ja harvaan asuttu maa edellyttää julkista panostusta, kun elokuvien esitystekniikka väistämättä muuttuu digitaaliseksi. Muutosta ei voi hidastaa, Wallin toteaa.

Suomessa on tällä hetkellä 307 elokuvateatterisalia. Wallinin mukaan niistä on digitoitu yli 30. Yhden salin digitointi maksaa arviolta 80 000-100 000 euroa.

- Suurin osa teattereista ei selviydy digitaalisen tekniikan hankinnoista ja niihin liittyvistä teattereiden kunnostuksista nykyisellä liikevaihdollaan, joka 58 prosentilla teattereista jää jopa alle 50 000 euron, Wallin toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.