Mainos

Valtiolta kaksi miljoonaa kulttuuriperinnön digitointiin

Suurimmat erimielisyydet opetus- ja valtiovarainministeriöillä on yliopistojen rahoituksesta

Valtio myöntänee ensi vuoden budjetissa kaksi miljoonaa euroa kulttuuriperinnön digitointiin. Opetusministeriö perää myös toista kahta miljoonaa euroa kulttuuriviennin kehittämiseen, mutta tämä raha ei sisälly valtiovarainministeriön talousarvioesitykseen.

Kaikkiaan opetusministeriö esittää määrärahoihinsa vajaan 320 miljoonan euron lisäystä. Se on vajaat 65 miljoonaa enemmän kuin valtiovarainministeriön esityksessä. Opetusministeriön esityksessä sen budjetin loppusumma on vajaat 6,9 miljardia euroa.

Suurimmat erimielisyydet ministeriöillä on yliopistojen rahoituksesta, johon opetusministeriö esittää runsaan 60 miljoonan euron lisäystä. Valtiovarainministeriöltä lisäkustannuksiin heruisi vain runsaat 16 miljoonaa. Paljon puhutun innovaatioyliopiston toteuttamisen suunnitteluun on kuitenkin luvassa miljoona euroa.

Taiteen ja kulttuurin alalla roima määrärahankorotus on tulossa teattereiden ja orkesterien käyttökustannuksiin. Turun kulttuuripääkaupunkihankkeelle valtio on myöntämässä miljoona euroa veikkausvaroja. Turku ja Tallinna ovat Euroopan kulttuuripääkaupunkeja vuonna 2011.

Valtiovarainministeriö heittäytyy suorastaan avokätiseksi Valtion taidemuseon kokoelmien kartuttamisessa. Siihen valtiovarainministeriö lupaa vajaat 750 000 euroa, mikä on 150 000 euroa enemmän kuin opetusministeriö ehdottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.