Mainos

"Valtiolla valmius mennä mukaan Valtran omistukseen"

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan valtiolla on periaatteellinen valmius mennä mukaan traktorinvalmistaja Valtran omistajaksi Teollisuussijoituksen kautta. Mitään valmista kuviota ei Valtran omistuksesta kuitenkaan vielä ole olemassa.

Pekkarinen sanoi kauppa- ja teollisuusministeriön järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä tänään, että valtio voisi tulla mukaan sopivaksi katsomallaan panoksella, jos sillä turvataan Valtran säilyminen suomalaisomistuksessa.

Pekkarisen mielestä suomalaisomistuksella turvataan parhaiten työpaikat. KTM:n omistajanohjausyksikön johtajan Markku Tapion mukaan laki antaa Teollisuussijoitukselle mahdollisuuden sijoittaa myös suoraan Valtraan, vaikka sen sijoitukset normaalisti kohdistuvat yhtiöihin rahastojen kautta. Tapio kuitenkin sanoi, ettei Teollisuusrahoituksen osallistuminen rahoitukseen ole vielä varma.

Tapion mukaan keskusteluja Valtran omistuksesta on käyty usean sijoittajatahon kanssa. Mukana on myös rahastosijoittajia, mutta hän ei halunnut mainita mitään nimiä.

"TE-keskuksille lisää rahaa"

Pekkarinen korosti myös alueellisten TE-keskusten resurssien parantamista.

-Teknologia-asiamiesten verkostoa tullaan parantamaan ja eri puolille Suomea ollaan perustamassa alueellisiin TE-keskuksiin nojautuvia yrityspalvelupisteitä. Kuluvan vaalikauden tavoite on 50-60 yrityspalvelupisteen perustaminen, ministeri kertoi.

Myös tutkimus ja tuotekehitysrahoja lisätään vaalikauden aikana noin 200 miljoonalla eurolla. Lisäyksestä KTM:n alaisen Tekesin osuus on noin 80 miljoonaa euroa. Pekkarisen mukaan Tekesinkin osaamista aiotaan hajauttaa eri puolille Suomea.

-Tällä hetkellä Tekesillä on on noin 50 asiamiestä TE-keskusten yhteydessä. Tarkoituksena on vaalikauden aikana lisätä näiden asiamiesten lukumäärää 25:llä yhteensä 75 asiamieheen.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 12.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.