Mainos

Valtiolla lähes 60 prosenttia sinnitteli vanhuuseläkeikään

Valtion palveluksessa olevat sinnittelevät työssä yhä pitempään. Viime vuonna eläkkeellesiirtymisikä oli jo vuoden ja kaksi kuukautta korkeampi kuin kuusi vuotta sitten. Lähes 60 prosenttia eläkkeelle siirtyneistä jaksoi työssään vanhuuseläkeikään saakka. Vielä vuonna 1995 näin pitkälle sinnitteli vain alle puolet.

Työssä jaksamista on todennäköisesti helpottanut muun muassa mahdollisuus osa-aikaeläkkeeseen. Osa-aikaeläke on kuitenkin menettänyt hohtoaan valtion palveluksessa olevien keskuudessa. Viime vuonna osa-aikaeläkkeelle siirtyneitä oli vain 920 eli noin 200 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Valtionkonttorin julkaiseman tilaston mukaan eläkkeellesiirtymisikä on noussut jo kuutena peräkkäisenä vuonna. Viime vuonna valtion eläketurvan piiriin kuuluvasta työstä siirryttiin eläkkeelle 58 vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäisenä. Tällaisiin lukuihin päästiin, koska työkyvyttömyyseläkkeelle lähdettiin aiempaa harvemmin. Viime vuonna työkyvyttömyyseläkkeitä oli vain 20 prosenttia kaikista eläkkeistä, kun vielä vuonna 1995 niitä oli 40 prosenttia.

Pätkätöitä tehtiin valtiolla paljon. Kaikkiaan valtion eläketurvan piiriin kuuluvissa palvelusuhteissa oli noin 183000 ihmistä. Vuoden aikana pätkätöissä käyneitä oli noin 30000. EU:n eläkejärjestelmään siirrettiin viime vuonna kaikkiaan 213 eläkettä, joiden yhteismäärä oli 9,9 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.