Mainos

Valtiokonttori perinyt kansanedustajaeläkkeitä takaisin

Entiset kansanedustajat ovat nostaneet kansanedustajaeläkkeitä myös väärin perustein ja säännöksiä kiertäen. Valtiokonttori ei halua kertoa, keiltä aiheettomasti maksettuja eläkkeitä on peritty takaisin.

Valtiokonttori on joutunut perimään "ainakin pariltakymmeneltä" entiseltä kansanedustajalta takaisin aiheetta maksettuja eläkkeitä viiden viime vuoden aikana, Valtiokonttorin eläkejohtaja Heikki Kammonen kertoi TV1:n A-piste-ohjelmassa tänään.

Enimmillään eläkettä on peritty takaisin 5 000 euroa. Lisäksi kansanedustajat ovat sopeutumiseläkettä saadakseen siirtäneet tuloja esimerkiksi puolison yritykselle. Valtiokonttori ei halua tarkemmin kertoa, keitä epäilyt koskevat ja keiltä eläkkeitä on peritty takaisin.

A-piste selvitti kahden viime eduskuntavaalien jälkeen lähteneiden kansanedustajien työllistymistä. Suurin osa alle 60-vuotiaista oli joko ollut eläkkeellä tai harkitsi eläkettä. Sopeutumiseläkkeestä pidättäytyneitä oli kolmannes. Useimmat olivat käyttäneet eläkettä mm. rentoutuakseen, viettääkseen aikaa kotonaan tai opiskellakseen tai nostaneet eläkettä siksi, että sitä on pidetty saavutettuna etuna.

Sopeutumiseläkettä nosti vuodenvaihteessa 80 entistä kansanedustajaa ja euroedustajaa. Sopeutumiseläkettä maksetaan vähintään seitsemän vuoden eduskuntatyön jälkeen henkilön iästä riippumatta. Täyteen eläkkeeseen ovat oikeutettuja 15 vuoden uran tehneet edustajat. Palkkatulot pienentävät eläkettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.