Mainos

Valtio valittaa Rusi-tuomiosta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla Suomen valtion maksamaan suurlähettiläs Alpo Rusille yhteensä 70 000 euron korvaukset Stasi-jupakasta.

Valtio aikoo valittaa Rusi-tuomiosta Helsingin Helsingin hovioikeuteen. Suomen valtio määrättiin Helsingin käräjäoikeudessa viime viikolla maksumieheksi suurlähettiläs Alpo Rusin ajamassa vahingonkorvausjutussa.

Valtio katsoo, että se ei voi olla valittamatta käräjäoikeuden tuomiosta, koska tuomion perustelut sisältävät oikeuskäytännön valossa useita tähän tapaukseen sovellettuina tulkinnanvaraisia kysymyksiä.

Valituksen laajuudesta ja sisällöstä päätetään myöhemmin.

Tuomioon liittyvien tulkinnanvaraisuuksien ja asian poikkeuksellisuuden vuoksi valtio ei näe syytä valittaa valtion maksettaviksi tuomituista Alpo Rusin oikeudenkäyntikuluista. Valtiota edustaa asianajaja Aarno Arvela.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi valtion maksamaan suurlähettiläs Alpo Rusille 70 000 vahingonkorvauksia Stasi-jupakasta.

Käräjäoikeus katsoi, että suojelupoliisi oli syyllistynyt tietovuotoon ja Alpo Rusin perusoikeuksien loukkaukseen. Käräjäoikeuden mukaan Alpo Rusin rikosepäilyä koskeva tieto on alun perin ollut lähtöisin Suposta.

Sen sijaan käräjäoikeus arvioi, että esitutkinnan aloittamisessa ei menetelty virheellisesti.

Lisää käräjäoikeuden päätöksestä www.mtv3.fi/rusi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.