Mainos

Valtio toivoo haastajia pankkitunnuksille

Valtio toivoo kilpailijoita pankkitunnuksille sähköisessä tunnistautumisessa, uutisoi Savon Sanomat. Sähköisessä tunnistautumisessa käytetään tällä hetkellä pääasiassa verkkopankkitunnuksia. Puhelinoperaattoreiden tarjoamia mobiilivarmenteita sekä Väestörekisterikeskuksen tarjoamaa sähköistä henkilökorttia käytetään vasta vähän.

Kansallisen palveluväylän pitäisi olla muutaman vuoden päästä kokonaisuus, jossa julkiset ja yksityiset sähköiset palvelut ovat helposti jokaisen suomalaisen saatavilla. Väylälle päästäkseen pitää "näyttää henkkarit" eli käyttää jotain sähköistä tunnistautumistapaa.

Valtionhallinnossa halutaan vaihtoehtoja.

- Toivomme, että pelureita tulisi enemmänkin. Nyt ovat käytännössä vain pankit ja operaattorit. Pyrkimys on antaa mahdollisuudet sille, että tunnistamista voitaisiin tehdä teknisesti eri tavalla, sanoo valtiovarainministeriön erityisasiantuntija Markus Rahkola.

Hän mainitsee mahdollisina uusina tapoina biometrian ja puhetunnistuksen käytön ja uskoo, että nykyisistä tekniikoista mobiilitunnistuksen osuus kasvaa.

Ministeriöiden ja Kelan edustajista koostuva työryhmä sai viime viikolla toimeksiannon määritellä vuoden loppuun mennessä, millaisella lainsäädäntö- ja asetusraamituksella kilpailu tunnistustapojen tarjoajien välillä saadaan parhaiten toimimaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.