Mainos

Valtio tekee täyskäännöstä viestintäpolitiikassa

Tyttö ja kannettava tietokone.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kritisoi teleyrityksiä siitä, että ne haluavat kaikkien asiakkaiden olevan heille kannattavia. Pursiaisen mukaan teleyritysten palvelutaso on huonontunut jossain päin maata.

Hallitus onkin nyt valmis turvaamaan nopeat laajakaistayhteydet myös harvaan asutuilla alueilla. Valtio haluaa kaikki kotitaloudet huippunopeiden laajakaistayhteyksien pariin vuoden 2015 loppuun mennessä.

Hallituksen iltakoulussa viime viikolla hyväksytty hanke vie valtion mukaan tietoverkkojen rakentamiseen. Tukea suunnattaisiin runkoverkkoinvestointeihin niillä harvaan asutuilla alueilla, missä se ei ole kaupallisesti kannattavaa.

- Tavoitteena on, että 2015 meillä olisi oikea tietoyhteiskunta, jossa oikeasti olisi nykyistä nopeammat yhteydet niiden saatavilla, jotka niitä haluavat. Kaikkialla maassa, Pursiainen sanoo.

Suomessa on totuttu siihen, että teleoperaattorit vastaavat yhteyksistä ja valtio valvoo, että vähimmäisvaatimukset täyttyvät. Osallistuminen verkkojen rakentamiseen merkitsee täyskäännöstä viestintäpolitiikassa.

Ministeriö perustelee valtion roolin kasvattamista sillä, että kaupallisten operaattoreiden toiminta on muuttunut.

Mitä ilmeisemmin valtion kelkan käänsi TeliaSoneran viimetalvinen päätös panna harvaan asutuilla alueilla puhelinlangat kerälle. Päätös herätti kansalaisissa valtavasti hämmennystä ja pelkoa. Ministeriö ei halua törmätä vastaavaan laajakaistayhteyksien leviämisessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.