Mainos

Valtio palkitsi parhaat työpaikkansa

Tiehallinto palkittiin työturvallisuuden parantamisesta ja Ratahallintokeskus työhyvinvoinnin ja työilmapiirin edistämisestä.

Tiehallinto ja Ratahallintokeskus ovat tämän vuoden parhaat valtionhallinnon työpaikat. Valtiokonttori palkitsi Tiehallinnon työturvallisuuden parantamisesta ja Ratahallintokeskuksen työhyvinvoinnin ja työilmapiirin edistämisestä.

Ratahallintokeskus käynnisti vuonna 2003 johdon ja henkilöstön välillä keskustelun ja avoimen vuorovaikutusprosessin, jonka ansiosta tarkastusmaksutoimiston työilmapiiri parani huomattavasti.

Henkilöstön kuunteleminen, vastuun lisääminen, avoin tiedotus ja muut toimet hyödyttivät myös taloudellisesti, sillä matkalippujen tarkastajien toiminta tehostui. Pääkaupunkiseudun paikallisjunissa liputtomien matkustajien määrä laski ja liikennöitsijä sai myytyä 720 000 matkalippua enemmän. Muutos on usean miljoonan euron arvoinen.

Työhyvinvointia kehitetään suunnitelmallisesti tarkastusmaksutoimiston lisäksi koko organisaatiossa.

Laajalla koulutusohjelmalla Tiehallinto on onnistunut vähentämään tietyömailla ja niiden ohi kulkeville tielläliikkujille sattuvia onnettomuuksia. Vuonna 1990 tietyömailla loukkaantui noin 150 ihmistä 80 henkilövahinkoon johtaneessa onnettomuudessa. Liikennemäärien kasvusta huolimatta työmaiden kohdalla tapahtuvien liikenneonnettomuuksien määrä on alentunut vuoteen 2004 mennessä alle 70:een.

Nyt Tieturva-koulutusohjelmassa on jo yli 34 000 koulutettua. Turvallisuusasiat ovat kiinteä osa myös urakoiden valmistelua, ohjausta ja valvontaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.