Mainos

Valtio myy yli puolet Engel-yhtymästä

Hallituksen avainministerit päättivät tänään valtion nyt täysin omistaman siivous- ja kiinteistöyhtiö Engel-yhtymän omituspohjan laajentamisesta. Leonian hallinnoimille rahastoille ja yhtiön henkilöstölle myydään yhteensä korkeintaan 58 prosenttia yhtiön osakkeista. Valtio saa järjestelyssä noin 345 miljoonaa markkaa. Lisäksi yhtiö on tarkoitus viedä pörssiin 2-4 vuoden kuluttua. Leonia Mb Group rahastoihin kuuluvat mm. Suomen suurimmat vakuutusyhtiöt ja työeläkelaitokset.

Hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa ratkaisua perusteltiin yhtiön ja toimialan kehittämisellä. Tarjousta pidettiin myös taloudellisesti hyvänä.

Eduskunta on antanut valtuudet Engelin kaikkien osakkeiden myyntiin, mutta valtuuksia antaessaan se edellytti, että valtio pitää vähintään 30 prosenttia osakkeista itsellään.

Linjauksen mukaan rahastoille myytäisiin 45 prosenttia sekä johdolle ja henkilöstölle 10-13 prosenttia. Valtiolle jäisi 42-45 prosenttia yhtiöstä. Omistuspohjan laajentaminen on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Viime vaiheessa neuvotteluja käytiin kolmen mahdollisen ostajan kanssa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.