Mainos

Valtio myy Partek-osakkeensa Koneelle

Suomen valtio myy Partek-omistuksensa (30,2 prosenttia) hissiyhtiö Koneelle. Omistusjärjestely vahvistetaan viimeistään torstaina.

Hissiyhtiö Kone kertoo pörssitiedotteessaan, että kauppa- ja teollisuusministeriön ja Koneen edustajat ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka mukaan Suomen valtio myy omistamansa vajaan kolmanneksen osuuden Partekista koneelle.
Partek esitteli vielä päivällä mallia, jonka mukaan Partek yhdistyisi Koneen entisen tytäryhtiön, sittemmin itsenäistyneen Konecranesin kanssa.

Kone voi estää fuusion Konecranesin kanssa

Kone-konserni voi estää Partekin ja KCI Konecranesin tänään esitellyn fuusion, mikäli Koneen ja kauppa- ja teollisuusministeriön allekirjoittama esisopimus hyväksytään torstaina.

Jos Kone saa Metso Capitalin osuuden, Koneen omistus nousee yli 38 prosentin. Tällöin fuusio kaatuu. Herlin piti Partekin siirtymistä Koneen omistukseen varsin varmana.

Koneen konsernin pääjohtajan Antti Herlinin mukaan mm. 8,45 prosenttia Partekista omistava Metso Capital on lupautunut toimimaan osakkeidensa suhteen "samansuuntaisesti kuin valtio".

Koneen mukaan omistusjärjestelyn hyväksyvät lopullisesti viimeistään ylihuomenna kokoontuva maan hallitus ja Kone osakeyhtiön hallitus.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.