Mainos

Valtio myy Editan Talentumille

Kauppa yli kaksinkertaistaa Talentumin liikevaihdon.

Valtio myy Editan koko osakekannan mediakonserni Talentumille 46 miljoonalla eurolla. Valtioneuvosto hyväksyi valtiovarainministeriön ja Talentumin neuvotteleman sopimuksen asiasta eilen.

Edita muodostettiin vuonna 1993 yhtiöittämällä Valtion painatuskeskus. Graafiseen tuotantoon ja kustannustoimintaan keskittyvän konsernin liikevaihdoksi tänä vuonna arvioidaan 185 miljoonaa euroa.

Talentum maksaa kauppasummasta 15,7 miljoonaa euroa käteisellä. Loppusummaa vastaan valtio saa Talentumin osakkeita, jotka tuottavat suunnatun annin jälkeen 20 prosentin osuuden niin osakkeista kuin äänivallastakin. Anti vaatii tosin vielä Talentumin yhtiökokouksen hyväksynnän.

"Työpaikat säilytettävä Editassa"

Viestintäalan ammattiliitto edellyttää, ettei viestintätalo Editan henkilöstö joudu maksumieheksi, kun valtio myy yhtiön Talentumille. Editan palveluksessa on kaikkiaan noin 1300 työntekijää.

- Viestintäalan ammattiliitto ei pidä hyväksyttävänä irtisanomisia yrityksissä, joissa tilauskirjat ovat täynnä ja kilpailukyky kohdallaan. On vastuutonta, että yritysten omistajat ja johto keskittyvät vain voittojen saalistamiseen työntekijöistään piittaamatta, liitto sanoo kannanotossaan.

Liitto odottaakin valtion tuntevan vastuunsa siitä, että kauppa ei palvele vain omistajan etuja. Se muistuttaa Edita-konsernin olevan merkittävä työllistäjä kansallisessa viestintäteollisuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.