Mainos

Valtio lupailee lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista erityisesti kasvukeskuksissa on jo nyt ilmeinen, sillä muuttoliike on koko ajan kiihtymässä.

Ympäristöministeriö uskoo, että kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotanto kääntyy lievään kasvuun.

Varsinaisten ara -vuokra-asuntojen tuotanto on hyytynyt tällä vuosituhannella, sillä suomalaiset ovat siirtyneet uskaliaasti vuokralta omistusasuntoihin. Tänä vuonna ara-tuotanto jää vain noin 3500.

Tällä hetkellä ara-vuokrakohteita rakennetaan lähinnä erityistarkoituksiin, kuten vanhusten- ja palveluasunnoiksi. Tulevaisuudessa muuttoliike lisää kuitenkin myös varsinaisten vuokra-asuntojen tarvetta.

Pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista erityisesti kasvukeskuksissa on jo nyt ilmeinen, sillä muuttoliike - erityisesti ulkomailta suuntautuva - kiihtyy.

- Varmasti suuri osa asuttaa tätä nykyistä asumiskantaa eli vuokratalokantaa, mutta työvoiman liikkuvuuden vuoksi me tarvitsemme kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, nimenomaan Helsingin seudulla, toteaa kehittämisjohtaja Markku Tahvanainen ympäristöministeriöstä.

Ympäristöministeriössä uskotaankin, että tilanne on muuttumassa ja ara-asuntojen tuotanto on kääntymässä kasvuun.

- Ara-tuotanto on kääntymässä kasvuun lievään kasvuun. Ongelmia tietysti on. Pitäisi tarkastella aran lainoitusehtoja, jolloin puhutaan esimerkiksi korkotuen suuruudesta, kuinka suurta se on, mikä on omavastuukoron suuruus ja toisaalta kuinka pitkiä lainoitusaikoja tähän liittyy, Tahvanainen sanoo.

Ministeriön mukaan tonttiasiat ovat ensisijaisesti kuntien vastuulla. Pääkaupunkiseudulla tonttipula on ilmeinen, mutta kunnat voivat käyttää kaavoitusta säädelläkseen kuntaan muuttavan väestön määrää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.