Mainos

Valtio lupaa tukensa Espoon metrolle

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan länsimetrolle annettava tuki ei vaikuta muihin valtion liikennehankkeisiin.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma lupaa valtion osallistuvan Espoon metron rakentamiskustannuksiin.

Espoon valtuusto asettui puolilta öin tukemaan metrolinjan jatkamista Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään. Metron rakentamisen ehdoksi asetettiin kuitenkin 12 ehtoa, muun muassa se, että valtion pitää osallistua rakentamiseen vähintään 30 prosentin osuudella.

Heinäluoma sanoo suhtautuvansa suopeasti Espoon vaatimukseen. Hän lupaa, että valtiovalta on mukana ja tekee oman osuutensa.

Heinäluoma onnittelee Espoota yöllisestä metropäätöksestä. Valtiovarainministerin mukaan metron rakentaminen mahdollistaa Espoon ja koko pääkaupunkiseudun kehittämisen ja on myös ympäristöpoliittisesti merkittävä päätös.

Heinäluoma sanoo odottavansa nyt liikenne- ja viestintäministeriön esitystä asiasta. Ennen sitä hän ei halua ottaa kantaa hankkeen yksityiskohtiin.

Heinäluoman mukaan myös pidemmälle metrolinjalle olisi tilausta. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, lähteekö valtiovalta saman tien myös metron Espoonlahteen asti kaavaillun jatko-osuuden takaajaksi.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta tekee Heinäluoman mukaan asiassa periaatepäätöksen vielä tämän syksyn aikana. Sen jälkeen hankkeen eteneminen riippuu hänen mukaansa Espoosta.

Huovinen: Päätöstä kaivattu kipeästi

Myös liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on tyytyväinen Espoon kaupunginvaltuuston metropäätökseen.

- Tätä päätöstä on kipeästi kaivattu. Länsimetro on pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittämisen kannalta keskeinen kysymys, Huovinen korostaa.

- Valtiovallan taholta on useaan otteeseen todettu, että hanke on tarpeellinen ja valtio on valmis osallistumaan sen kustannuksiin.

Huovinen vie tämän syksyn aikana metrohankkeen hallituksen talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan, jossa käsitellään valtion rahoitusosuutta.

Huovinen lupaa, ettei länsimetro vie rahaa pois muilta valtion liikennehankkeilta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.