Mainos

Valtio korvaa Asta-myrskyn tuhoja

Valtio korvaa yksityisille metsänomistajille Asta-myrskyn aiheuttamia vahinkoja. Yksityismetsänomistajille voidaan myöntää valtion tukea metsänuudistamiseen kestävän metsätalouden rahoituksesta annetun lain nojalla.

Metsänuudistamiseen tarkoitettua valtion tukea voidaan myöntää esimerkiksi silloin, kun myrskytuho edellyttää alueen metsittämistä viljellen.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan myrsky kaatoi puita miljoona kuutiometriä. Kaikkein pahimmin tuho iski Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen metsäkeskusten alueelle. Tuhoja esiintyy myös Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Metsäntutkimuslaitos ja metsäkeskukset tekevät tarkemman arvion tuhojen laajuudesta ensi viikolla.

Myrsky on kaatanut hyvin erilaista metsää. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla tuhot keskittyvät tuoreiden avohakkuualueiden reunoille, siemenpuuasentoihin sekä hiljattain harvennettuihin puustoihin.

Lähes kaikki puut ovat siellä kaatuneet juurineen, jolloin juuriyhteys maahan on säilynyt ja puiden korjuulla ei ole tulenpalava kiire. Myrskypuiden korjuu on aloitettu tuhoalueilla. Teollisuudelta saatujen tietojen mukaan puunkorjuun resurssit kohdennetaan nyt tuhoalueille mahdollisuuksien mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.