Mainos

Valtio hyvittää UM:n päivystykseen soitettuja puheluja

Hyvitys tehdään sekä matka- että lankapuhelimista soitetuista puheluista. Sopimus koskee 010-alkuista maksullista ulkoministeriön numeroa.

Valtio on valmis korvaamaan ulkoministeriön maksulliseen päivystysnumeroon Thaimaan katastrofin aikana soitetut puhelut.

Puheluiden hyvittämisestä on jo sovittu TeliaSoneran ja Elisan kanssa. Finnet puolestaan käsittelee asiaa huomenna, kertoo ulkoministeriön osastopäällikkö Yrjö Länsipuro. Finnetin matkapuhelinliittymiä myydään DNA:n nimellä.

Sopimus koskee 010-alkuista ulkoministeriön numeroa, johon soittaminen on maksullista. Länsipuron mukaan puheluita ei joko laskuteta lainkaan tai ne hyvitetään myöhemmässä laskussa.

Hyvitys koskee sekä matkapuhelimista että lankapuhelinliittymistä soitettuja puheluita. Käytännössä sillä on eniten merkitystä matkapuhelimista soittaneille, koska niistä 010-alkuisiin numeroihin soittaminen on kalliimpaa.

Ulkoministeriö avasi myöhemmin viikolla hyökyaaltokatastrofiin liittyviä puheluita varten myös 0800-alkuisen ilmaislinjan. Länsipuron mukaan ulkoministeriön päivystysnumeroihin on kriisiviikon aikana yritetty soittaa 65 000 kertaa. Hän arvioi, että puheluista ehkä 10 000 pääsi läpi.

Esimerkiksi New Yorkin terrori-iskun vuoksi vuonna 2001 ulkoministeriö vastasi 3000:een puheluun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.