Mainos

Valtio haluaa luopua kahdeksasta yhtiöstään

Valtio haluaa luopua suurimmista omistuksistaan 8 valtionyhtiössä. Kauppa- ja teollisuusministeriö hakee valtuutusta luopua omistuksistaan muun muassa Kemirassa, Outokummussa ja Rautaruukissa.

Esimerkiksi Altia-ryhmään kuuluva alkoholin valmistaja on vielä toistaiseksi kokonaan valtion omistuksessa - mutta ei välttämättä kauan, jos kauppa- ja teollisuusministeriön suunnitelmat valtion omistusosuuden vähentämisestä toteutuvat.

Valtio päätti tänään hakea eduskunnalta valtuutusta vähentää omistustaan 8 valtionyhtiössä. Altiassa ja Fortumissa valtio on valmis tyytymään kolmanneksen omistukseen, energiayhtiö Vapossa yksinkertaiseen enemmistöön. Muista yhtiöistä - tarkastusyhtiö Inspectasta, Kemijoesta, Kemirasta, Outokummusta ja Rautaruukista.

Mönkäre ei hoppuile

-Rautaruukissa, Outokummussa, Kemirassa maailma on muuttunut niiden yhtiöiden ympärillä sillä tavalla, että me katsomme, että meillä ei ole sillä tavalla strategista omistajaroolia. Nyt olemme siellä sijoittajana, jolloin meitä kiinnostaa yhtiön tuotto, sanoo kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre.

Hallitus ei kerro tavoitteitaan yksityistämisten aikataulusta tai myyntihinnasta. Fortumin osa-yksityistämisestä

Mönkäre, Sinikka

puolentoista vuoden takaa on kuitenkin opittu.

-Ei niitä yhtiöitä lähdetä esimerkiksi myymään silloin, kun se on kannattamatonta. 5.21 Nyt tarvitaan sitä joustavuutta ja pelivälinettä, jos halutaan erilaisia fuusioita, toimialajärjestelyjä ja tämäntyyppisiä asioita tehdä, Mönkäre jatkaa

Ennestään hallituksella on valtuudet vähentää omistuksensa nollaan Metsosta, Partekista, Stora Ensosta ja Spondasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.