Mainos

Valtio ei kiirehdi aarrelaivan nostoa

Saaristomereltä löytynyt aarrelaiva Vrouw Maria joutunee makaamaan vielä vuosia meren pohjassa. Valtio ei aio kiirehtiä sen nostoa. Lähes koko aluksen lastin uskotaan olevan yhä tallella.

Etsintäryhmän johtaja Rauno Koivusaari kertoi eilen, että laivan hylky löytyi illalla Saaristomereltä.

Ml. Teredolla liikkeellä ollut 12 hengen etsintäryhmä aloitti etsinnän tiistaina puolilta päivin, ja lupaava hylky löytyi jo muutaman tunnin viistokaikuluotauksen jälkeen. Sukeltajat kävivät varmistamassa, että hylky todella on lokakuussa vuonna 1771 Nauvon vesille uponnut hollantilainen kaksimastoinen purjealus Vrouw Maria.

Aluksessa uskotaan olleen Venäjän keisarinna Katariina Suuren Amsterdamista tuottamia taide-esineitä. Lastina oli tauluja, posliinipatsaita sekä kulta- ja hopeakoristeita. Etsintäalueen ydin määritettiin vanhojen asiakirjojen perusteella. Hylyn tarkkaa sijaintia Koivusaari ei paljasta, sillä jos taide-esineet ovat olleet laivan lastina, kyseessä on todellinen aarrelaiva.

Laivan tarkemmasta tutkimuksesta ja lastin nostosta päättää Suomen merimuseo. Muinaismuistolain perusteella hylystä mahdollisesti nostettavat tavarat kuuluvat valtiolle.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.