Mainos

Valtava varastohalli roihusi Turussa - katso video

Turun Kakolanmäellä on illalla tuhoutunut tulipalossa vanhan vankilan varastorakennus. Palosta levisi paljon paksua savua, mutta se ei levinnyt pois varastoalueelta.

Tulipalo näkyi kauas, koska varastorakennus oli korkea ja sijaitsi mäen päällä. Jo käytöstä poistetun vankilan muurien ulkopuolelle kerääntyi illalla satapäin kaupunkilaisia seuraaman sammutustöitä.

Puurakenteinen varasto oli kooltaan noin 3000 neliötä, ja se oli lähes tyhjillään. Rakennuksen omistaneen Senaatti-kiinteistöjen mukaan palosta ei aiheutunut isoja aineellisia vahinkoja. Rakennus olisi päätynyt yhtiön mukaan purettavaksi joka tapauksessa.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Kakolan vankilarakennus ei vaurioitunut palossa. Pelastuslaitoksen mukaan palo olisi voinut ulottua vankilalle asti, mutta toiseen suuntaan puhaltanut tuuli ja sateinen sää auttoivat.

- Lumi ja sohjoinen sää sammuttivat hyvinkin kauas lentäneet kekäleet. Jos olisi kuiva kesäsää, täällä palaisi koko Kakolanmäki, palomestari Reijo Salminen kertoi palopaikalta.

Palokunta sai hälytyksen noin puoli kahdeksan aikaan illalla. Palokunnan saapuessa paikalle palo oli jo täyden palon vaiheessa. Paloa ei ilmeisesti havaittu heti, koska varastorakennus sijaitsee melko syrjässä.

Palomestari Reijo Salminen arvelee palon olleen tahallaan sytytetty.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.