Mainos

Valtava juristikoneisto selvittää areena-konserttien kohtaloa

Justin Timberlaken ja Miley Cyrusin konserttien kohtalo Helsingin areenalla on vielä epäselvä. Konserttien järjestäjän Live Nationin mukaan iso joukko juristeja selvittää parhaillaan Yhdysvalloissa tilannetta. 

Yhdysvallat määräsi viime kuussa talouspakotteita Helsingin areenan venäläisomistajille. Yhdysvaltain hallituksen mukaan liikemiehet Gennady Timchenko sekä Boris ja Arkadi Rotenberg kuuluvat Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.  

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Live Nation Finlandin toimitusjohtajan Nina Castrénin mukaan näyttää siltä, että konsertit voitaisiin pitää normaalisti, vaikka varmaa tietoa asiasta ei vielä olekaan.

– Tässä puhutaan todella isoista asioista, mutta me lähdemme siitä, että konsertit toteutetaan ihan normaalisti. Ainakaan emme ole saaneet muunlaista ohjeistusta, Castrén muotoilee asian.

Castrénin mukaan ongelman parissa painii parhaillaan valtava joukko juristeja.

– Tässä on mukana aika iso koneisto, koska tutkittavana on koko USA:n lainsäädäntö. Meillä on Los Angelesissa iso lakiosasto ja sen lisäksi paljon ulkopuolisia lakimiehiä ja asiantuntijoita miettimässä, mitkä pakotteiden todelliset seuraukset ovat täällä Suomessa, Castrén kertoo. 

Toistaiseksi on epäselvää, ovatko Yhdysvaltain pakotteet sellaisia, että ne koskevat Helsingin areenassa järjestettäviä konsertteja. Jos tulkinnassa päädytään siihen, on konsertin järjestäjällä vielä mahdollisuus hakea Yhdysvaltain valtiovarainministeriöltä erityislupaa konserteille.

Castrénin mukaan Yhdysvaltain pakotteet koskevat kaikkia amerikkalaisia - niin artisteja, kansalaisia kuin yrityksiäkin.

Live Nation on maailman suurin tapahtumanjärjestäjä, jolla on toimipisteitä myös eri puolilla Eurooppaa. Suomessa se on toiminut vuodesta 2000.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.