Valtatie 24:lle halutaan miljoonakorjauksia

Valtatie 24:n onnettomuusriski on noin viidenneksen suurempi kuin valtateillä keskimäärin.

Päijät-Häme ja Keski-Suomi yrittävät saada tienrakennusrahoja valtatie 24:lle Päijänteen länsipuolelle jo ennen kuin nelostie on korjattu koko matkalta.

Asiantuntijaselvityksen mukaan valtatie 24 on tärkeä varsinkin teollisuudelle ja matkailulle. Reitin merkitystä korostavat Himoksen ja Päijänteen kehittämishankkeet.

Asiantuntijat esittävät, että valtatie 24 kunnostetaan kolmessa vaiheessa. Korjaukset maksaisivat yhteensä 66 miljoonaa euroa.

Nykyisellään tie on kapea, mutkainen ja mäkinen. Onnettomuusriski lasketaan viidenneksen isommaksi kuin valta- ja kantateillä keskimäärin.

Selvityksen mukaan liikenneturvallisuutta pitäisi alkuun kohentaa 13 miljoonalla eurolla. Esimerkiksi risteyksiä pitäisi hävittää ja kevyelle liikenteelle rakentaa omia väyliä.

Myöhemmin tarvittaisiin tarvittaisiin 23 miljoonaa euroa Lahden ja Vääksyn välille. Tähän vilkasliikenteiseen osuuteen liittyvät suurimmat ongelmat. Kolmas vaihe toisi 30 miljoonalla eurolla leveämmän ja sujuvamman tien Vääksystä Jyväskylään.

Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen liitot pyrkivät selvityksellä siihen, että valtatie 24 saataisiin mukaan valtakunnallisille hankelistoille.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja