Mainos

Valtaosa valmis kieltämään muovipussit

Muovipussien myynnin kieltäminen vähittäiskaupoissa saa kannatusta suomalaisilta. MTV3:n nettikyselyssä lähes 80 prosenttia on sitä mieltä, että kaupat saisivat myydä ainoastaan biohajoavasta materiaalista tehtyjä kasseja. Reilu 20 prosenttia puolestaan tyrmää ajatuksen. Nettikyselyyn tuli vastauksia lähes 3 000.

Yhdysvaltain länisrannikolla, San Franciscossa, muovipussien myynti on ollut kiellettyä ruokakaupoissa, supermarketeissa ja muissa vähittäiskaupoissa jo viime vuodesta lähtien. Myös Los Angeles aikoo kieltää muovipussit heinäkuusta 2010 alkaen taistellakseen suurkaupungin valtavaa jäteongelmaa vastaan.

MTV3:n nettikyselyssä moni vastaaja pitää muovipussikieltoa erinomaisena ideana:

"Ihmettelen, että näin ei vielä ole tehty. Tuskin tulee kuluttajalle paljon kalliimmaksi kuin nykyisetkään kassit. Ja mitä rahaan tulee, voi jokainen miettiä sitä mitä on valmis maksamaan puhtaammasta ympäristöstä itselleen ja lapsilleen. Ympäristöteko kerrallaan eteenpäin, " toteaa nimimerkki Pikkuvihreä.

Erityisesti kangaskassit koetaan huomattavasti paremmiksi ja käytännöllisemmiksi kuin perinteiset muovipussit:

"Ihmettelen, kuinka voi olla vaikeaa pitää mukana luontoystävällisiä kasseja, joita saa joka puolelta ja kestävät vuosia, varsinkin autoilijat, joilla sitä tilaa löytyy", hämmästelee nimimerkki Kassimummo.

Samalla linjalla on nimimerkki mies 44 v:

"Käytän kangaskasseja, joita saa kaupan kassalta. Ainakin Lidlistä saa. Mulla on aina muutama kassi autossa mukana. Yhdessä on kylmäkassi aina sisällä. Muovikassit ei kestä mitään kangaskasseihin verrattuna. Muovikassi on viime vuosisadan pahimpia turhakkeita, todella out."

Moni muovipussikieltoa vastustava perustelee näkemystään biohajoavien pussien huonolla kestävyydellä ja lyhytikäisyydellä:

"Käsittääkseni biohajoavat pussit eivät ole niin kestäviä kuin muoviset pussit, ja kaupasta ostettuja muovipusseja voi käyttää vaikkapa roskiksessa sekajätteelle, joten biohajoavasta pussista ei tässä tapauksessa mitään hyötyä ole. Tosin biohajoava pussi saisi tulla vaihtoehdoksi muovipussin rinnalle kauppoihin",ehdottaa nimimerkki Roskakuski.

"Ei, koska biohajoavat ei kestä painavia lasteja kuten monia maitopurkkeja", perustelee nimimerkki EI*TO*D.

Biohajoavan kassin valmistuksen luonnolle mahdollisesti aiheuttamat rasitteet herättivät myös keskustelua.

"Ei ole varmaa tutkimustietoa, etteikö ns. biokassin valmistus kuluta luontoa yhtä paljon ja vielä enempi, kuin muovikassan koko elinkaari", pohtii nimimerkki EKO.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.