Mainos

Valtaosa moottoripyöräilijöiden kuolonkolareista vältettävissä

Moottoripyöräilijöiden kuolonkolareista 80 prosenttia voitaisiin välttää muuttamalla ajotapaa, selviää Liikenneturvan onnettomuusanalyysista. Syinä tutkittuihin kuolonkolareihin olivat muun muassa liian kovat tilannenopeudet, humalassa ajaminen ja keuliminen liikenteen seassa kovassa vauhdissa.

Moottoripyöräilijät voivat parantaa omaa turvallisuuttaan myös käyttämällä rintapanssaria. Analyysin mukaan rintakehän vamma johti kuolemaan neljässä tapauksessa kymmenestä.

- Jos ajatellaan kadulla, liikenteessä tai maantiellä ajavia motoristeja, suurin osa ei käytä rintapanssaria, kertoo koulutuspäällikkö Antero Lammi.

Liikenneturva on analysoinut liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raporteista 72 moottoripyöräilijöiden kuolemankolaria kolmen vuoden ajalta. Suomessa kuolee vuodessa keskimäärin 27 moottoripyöräilijää.

Viime vuonna henkensä menetti 28 moottoripyöräilijää. Neljännes kuolleista oli 15-24-vuotiaita ja miehiä 94 prosenttia. Moottoripyöräonnettomuuksissa loukkaantui yli 600 ihmistä.

Kymmenen vuoden aikana loukkaantuneiden määrä on noussut 30 prosenttia ja kuolleiden neljänneksellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.