Mainos

Valtaosa kouluista alkaa alkuviikosta

Ensimmäisen luokan aloittaa tänä syksynä noin 58 000 oppilasta eli noin 500 lasta enemmän kuin viime vuonna.Kaikkiaan perusopetuksessa on yli puoli miljoonaa oppilasta.

Suurin osa Suomen peruskouluista ja lukioista aloittaa lukukautensa alkuviikosta. Esimerkiksi Tampereella ja Jyväskylässä koulu alkaa huomenna maanantaina. Pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kuopiossa koulutielle palataan tiistaina.

Joissakin kunnissa koulut alkoivat jo aiemmin. Muun muassa Kokemäellä, Posiolla ja Kuusamossa koululaiset heittivät repun selkään melkein viikkoa aiemmin kuin muut.

Poikkeavuudet johtuvat siitä, että laki antaa kouluille jouston varaa aloituspäivään. Kouluvuoden pituudeksi on määritelty 190 päivää. Päättäjäispäivän tulee olla viikon 22 lauantai. Tänä lukuvuonna koulutyö päättyy lauantaina 2. kesäkuuta.

Ensimmäisen luokan aloittaa tänä syksynä noin 58 000 oppilasta. Opetushallituksen mukaan ikäluokassa on noin 500 lasta enemmän kuin viime vuonna.

Kaikkiaan perusopetuksessa on yli puoli miljoonaa oppilasta. Uuden lukuvuoden alkaessa perusopetusta antavia kouluja on 3450 eli noin 90 vähemmän kuin edellisenä lukuvuonna. Lukioiden määrä on vähentynyt kahdeksalla viime vuodesta. Lukiokoulutusta antaa nyt 420 lukiota ja aikuislukiota.

Kunnat saavat päättää koulujen lomat ja niiden pituudet. Laissa tosin on muutamia pakollisia vapaapäiviä kuten itsenäisyyspäivä. Syyslomaa vietetään kouluissa viikoilla 42, 43 tai 44. Joululoma alkaa yleisimmin 22. joulukuuta. Talvilomat porrastuvat alueellisesti viikoille 8, 9 ja 10.

Ammatilliset oppilaitokset ja ammattikorkeakoulut avaavat ovensa vaihtelevasti elokuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.