Mainos

Valtaosa asukkaista paennut Itä-Timorin väkivaltaa

Punaisen Ristin mukaan Itä-Timorin sisällä verenvuodatusta on paennut noin 600 000 ihmistä. Lisäksi noin 200 000 itätimorilaista on lähtenyt tai heidät on karkotettu Länsi-Timoriin ja läheisille saarille. Itä-Timorin asukasluku oli noin 850 000 vuonna 1995.

Punainen Risti arvoi tänään, että suurin osa Itä-Timorin asukkaista on joutunut jättämään kotinsa viimeaikaisten väkivaltaisuuksien vuoksi. Heidän auttamisekseen olisi käynnistettävä laaja avustusoperaatio, mutta tämä ei näytä mahdolliselta ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Itä-Timorin viidakoissa piileskelee kymmeniätuhansia ihmisiä vailla ruokaa ja suojaa. Laajamittaisia avustuskuljetuksia ei saada käyntiin, koska Itä-Timorin infrastruktuuri on lähes kokonaan tuhottu. Myös Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:n kalusto, varastot ja autot on tuhottu tai takavarikoitu.

Näin kaikki avustusten jakeluun tarvittava varustus on tuotava muualta ennen kuin laajamittainen avustusoperaatio voi alkaa. ICRC:n valtuuskunta palasi äskettäin Jakartaan Itä-Timoriin tekemältään arviointimatkalta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.