Mainos

Valtaosa amerikkalaisista haluaa lisää valtaa YK:lle

Amerikkalaisten mielipiteet YK:ta kohtaan ovat muuttuneet iskujen myötä myönteisimmiksi.

YK-turvallisuusneuvosto

Yhdeksän amerikkalaista kymmenestä toivoo YK:lta merkittävämpää roolia terrorismin vastaisessa taistelussa. Tämä ilmenee tänään julkaistusta uutistoimisto AP:n tilaamasta mielipidekyselystä.

Kyselyn mukaan amerikkalaiset luottavat nyt YK:hon huomattavasti enemmän kuin alkuvuodesta ja kaksi kertaa enemmän kuin 1990-luvun puolivälissä.

Vastanneista 64 prosenttia katsoo, että YK on selviytynyt hyvin ongelmien ratkaisemisessa. 24 prosenttia piti YK:n ongelmanratkaisukykyä huonona.

Ranskan presidentti Jacques Chirac kehotti tällä viikolla YK:ta johtamaan terrorismin vastaista taistelua.

Yhdysvaltain uusi YK-edustaja John Negroponte pitää terrorismin vastaisen kansainvälisen liittouman muodostamista tärkeimpänä tehtävänään.

YK:n yleisistunnon on lokakuun 1. päivänä määrä keskustella kansainvälisestä terrorismista suurlähettilästasolla. Kokouksessa ovat edustettuina järjestön kaikki 189 jäsenmaata.

Yleiskokous siirsi turvallisuussyistä jokavuotista yleiskeskusteluaan, jonka piti alkaa tällä viikolla. Yleiskeskustelu on käyty vähintään ulkoministeritasolla, mutta yleensä siihen on osallistunut valtioiden ja hallitusten päämiehiä monista maista.

Amerikkalaisilla on ollut vaihtelevia tunteita YK:ta kohtaan. Vajaa puolet AP:n kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että Yhdysvaltain tulisi maksaa maksamattomat jäsenmaksunsa YK:lle.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.