Valtaosa Alkoista menossa säppiin viikonloppuna

Tiedossa saattaa olla kuiva viikonloppu, mikäli neuvotteluissa ei synny sopua. Lakko olisi nyt laajempi kuin toissa viikon kolmipäiväinen työtaistelu.

Alkon asiakkaat ovat joutumassa ahtaalle, kun valtaosa myymälöistä uhkaa sulkeutua lauantaina työtaistelun vuoksi.

Alkon viestintäjohtaja Mika-Pekka Miettinen sanoo, että tarkkoja suunnitelmia lakon varalle ei pystytä julkistamaan. Hän pitää todennäköisenä, että ratkaisut työtaistelussa jäävät aivan viime tippaan.

- Pyrimme pitämään niin paljon myymälöitä avoinna kuin mahdollista. Mutta kuinka paljon ja missä, sitä on vielä mahdoton sanoa, Miettinen kertoi.

Liikkeiden pitäminen avoinna voi olla tuntuvasti vaikeampaa kuin toissa viikon kolme päivää kestäneessä lakossa, koska työtaistelu ulottuu nyt laajemmalle. Joulukuu on aikaisempina vuosina ollut myynniltään selvästi Alkon vilkkain kuukausi.

Viimeksi avoinna oli suurin piirtein 40 myymälää, joiden oville ja kassoille muodostui pitkiäkin jonoja. Alkon myyntiin tulikin lakkoviikolla selvä lovi, koska se jäi miltei kolmanneksen normaalia pienemmäksi.

Miettinen uskoo, että ainakin osa myymälöistä pysyy avoinna, koska tiskien taakse löytyy riittävä määrä ihmisiä.

- Viimeksi toimintaa pyöritettiin esimiesvoimin, ja lisäksi mukana oli sellaisia myyjiä, jotka eivät kuulu liittoon. Kaikki ovat tervetulleita. Me kartoitamme tilannetta, Miettinen pyöritteli.

Nyt esimiehistä tuskin on Alkolle yhtä paljon apua. Esimiesten ammattijärjestö Alkoholialan toimihenkilöt on ohjeistanut jäseniään, että nämä eivät tekisi myyntityötä mahdollisen lakon aikana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat