Mainos

Valtakunnansyyttäjä Nissiselle syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta – käsitellään korkeimmassa oikeudessa

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta, kerrotaan oikeuskanslerinvirastosta. Syyte käsitellään korkeimmassa oikeudessa.

Nissisen epäillään olleen esteellinen, kun hän osallistui syyttäjälaitoksen johtamisvalmennushankintojen käsittelyyn. Nissinen on poliisitutkinnassa kiistänyt rikosepäilyn.

Esteellisyysepäilyt liittyvät siihen, että Nissisen veli oli hallituksen puheenjohtajana yhtiössä, jolta hankittiin johtamiskoulutusta syyttäjille. Koulutushankinnan arvo oli yli 74 000 euroa.

Syyttäjänä jutussa toimii apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen. Hänen mukaansa on todennäköisiä syitä epäillä Nissisen syyllistyneen rikokseen.

Epäillään tahallisesta rikoksesta

Nissisen toimintaa on tutkinut keskusrikospoliisi. Tutkinnan alkuvaiheessa Nissistä epäiltiin huolimattomuudesta koulutushankinnoissa. Myöhemmin poliisi päätyi arvioimaan, että Nissisen oli täytynyt ymmärtää toimivansa lainvastaisesti.

Oikeusministeriö pidätti Nissisen virasta viime viikolla. Jo aiemmin Nissinen jäi virkavapaalle. Valtakunnansyyttäjän tehtävää hoitaa tällä hetkellä apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Valtakunnansyyttäjä on maan ylin syyttäjäviranomainen. Hän nimittää kihlakunnansyyttäjät, osallistuu lainsäädännön kehittämiseen, antaa yleisiä ohjeita syyttäjille ja valvoo syyttäjiä. Lisäksi valtakunnansyyttäjä toimii syyttäjänä asioissa, jotka hänelle lain mukaan kuuluvat tai jotka hän ottaa käsiteltävikseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.