Mainos

Valtakunnansovittelija tapasi lakon osapuolet

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius tapasi Nokian Paperi Oy:n lakon osapuolet tänään. Etujärjestöjen sekä yritysten edustajat ovat puineet työtaistelua valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingissä. Saloniuksen mukaan aamulla alkaneita keskusteluita jatketaan iltapäivällä. Hän huomauttaa, että meneillään ei ole varsinainen sovittelu.

Bulevardille kokoontuivat aamupäivällä mm. Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki (sd.), työnantajapuolen Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Mauri Moren, Nokian Paperin hallintojohtaja Eino Suontausta ja ABB-Servicen toimitusjohtaja Kalevi Hasi. Salonius on lisäksi kuullut mm. Metalliteollisuuden keskusliiton MET:n edustajaa.

Nokialla sijaitsevan pehmopaperia valmistavan tehtaan toiminta pysähtyi eilen liittorajoja koskevaan riitaan. Tehtaan kunnossapidosta vastaava AAB-Service on ilmoittanut soveltavansa jatkossa työntekijöihinsä metallialan työehtosopimusta.

Paperiliitto haluaa, että huoltotöissä noudatettaisiin edelleen paperiteollisuuden sopimusta. Lakko uhkaa laajeta valtakunnalliseksi ensi viikolla, sillä useiden tehtaiden ammattiosastot ovat ilmoittaneet tukilakkoaikeistaan.

Tukilakkoon mukaan ainakin Takon kartonkiväki

Ainakin Metsä-Serlan Takon kartonkitehtaan työntekijät aikovat liittyä ensi viikolla paperiteollisuuden lakkoaaltoon.

Tampereen keskustassa sijaitsevan Takon kartonkitehtaan on määrä pysähtyä tiistaiaamuna kello kuusi. Seisokki kestää vuorokauden. Työnseisaukseen osallistuu noin 400 työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.