Mainos

Valtakiistely TeliaSonerassa jatkuu

Suomi-Ruotsi-valtakiistely telejätti TeliaSoneran kärkipaikoista jatkuu.

Yhtiön hallituksen henkilöstöpaikat ovat menneet kokonaan ruotsalaisten ammattiliittojen edustajille, eivätkä suomalaiset työntekijäliitot ole tilanteeseen tyytyväisiä, kertoo Helsingin Sanomat.

Tietoliikenneliiton puheenjohtaja Tapani Vaahtokivi pelkää, että suomalaisedustuksen puute voi koitua kohtalokkaaksi. Esimerkiksi mahdolliset irtisanomiset saattaisivat liiton mukaan kohdistua helpommin suomalaisiin, kun asiasta neuvotellaan yhtiön hallituksessa ilman suomalaisedustusta.

-Ilman hallituspaikkaa emme pysty neuvottelemaan ja reagoimaan asioihin ajoissa, Vaahtokivi sanoo lehden haastattelussa.

Myös liikenneministeri Kimmo Sasi kertoo olevansa yllättynyt siitä, että suomalaisten liittojen edustajat jäivät kokonaan hallituksen ulkopuolelle. Sasin mukaan Suomen valtio on olettanut, että Telian ja Soneran yhdistyssopimuksessa mainittu toive saada molempien maiden ammattiliittojen edustus hallitukseen olisi ollut niin voimakas, että suomalaisjäsenkin olisi hallitukseen valittu.

Viimeksi Suomi-Ruotsi-valtakiistelyä käytiin, kun TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel oli syksyllä nousemassa yhtiön hallitukseen. Asiaa selvitettiin ministeritasolla asti, ja Igel joutui luopumaan hallituspaikasta.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 14.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.