Mainos

Valtaisa räjähdys kemiantehtaassa Ranskassa

Valtaisassa tehdasräjähdyksessä Toulousessa Lounais-Ranskassa on kuollut ainakin viisitoista ja loukkaantunut lähes 240 ihmistä.

Toulousen kaupungissa on tapahtunut tuhoisa räjähdys kemiantehtaalla.

Toulousen kaupungissa sattuneessa kemiantehtaan räjähdys on vaatinut ainakin 15 kuolonuhria. Viranomaisten mukaan räjähdyksessä loukkaantui lisäksi lähes 240 ihmistä, heistä 50 vakavasti.

Räjähdys aiheutti mittavia aineellisia tuhoja ja mm. rikkoi ikkunoita laajalta alueelta räjähdysaineita valmistavan tehtaan ympäristössä. Kaksi suurehkoa rakennusta romahti ja lähellä tehdasta sijainnut koulu suljettiin.

Toulousen liepeillä teollisuusalueella AZF-tehtaalla tapahtuneen räjähdyksen syy ei ollut heti selvillä. Poliisin mukaan kyse oli kuitenkin ilmeisesti onnettomuudesta. Räjähtänyt aine lienee ollut pääosin ammoniakkia.

Aiemmin kerrottiin, että räjähdys olisi tapahtunut Ariane-avaruusrakettien polttoainetta valmistavassa tehtaassa. Se sijaitsee kuitenkin räjähdyspaikan naapurissa.

Tuhannet ihmiset pakenivat paniikissa kaduille eri puolilla kaupunkia kuultuaan räjähdyksen. Myös Toulousen maanalainen evakuoitiin. Viranomaiset kehottivat ihmisiä pysymään sisätiloissa, koska räjähdyspaikalta nousevan savun pelättiin sisältävän myrkyllisiä aineita.

Pääministeri Lionel Jospin matkusti Toulouseen välittömästi kuultuaan onnettomuudesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.