Mainos

Valtaisa määrä räjähteitä kateissa Irakissa

Amerikkalaisten aseasiantuntijoiden mukaan kadonneita räjähteitä voidaan käyttää hyökkäyksissä liittouman ja Irakin väliaikaishallituksen joukkoja vastaan.

Irakin väliaikaishallitus on varoittanut Yhdysvaltoja ja kansainvälisiä asetarkastajia siitä, että maasta on kadonnut liki 380 tonnia räjähdysaineita.

Räjähteet ovat hävinneet al-Qadaan asevarikolta Bagdadin eteläpuolelta, jonka pitäisi olla liittouman joukkojen valvonnassa. Asiasta kertoi New York Times -lehti verkkosivuillaan.

Taistelujen riehuessa liittouman joukkojen ja kapinallisten välillä varikko on jäänyt ei kenenkään -maalle. NYT:n mukaan ryöstäjät veivät materiaalia varikolta viimeksi eilen.

Valkoisen talon mukaan presidentti George W. Bushin kansallisen turvallisuuden neuvonantajalle Condoleezza Ricelle on ilmoitettu räjähteiden katoamisesta. NYT:n tiedossa ei ollut, oliko Bushille itselleen kerrottu.

Amerikkalaisten aseasiantuntijoiden mukaan räjähteitä voidaan käyttää hyökkäyksissä liittouman ja Irakin väliaikaishallituksen joukkoja vastaan. Kadoksissa olevat HMX- ja RDX-räjähdysaineet ovat niin voimakkaita, että niillä voi helposti räjäyttää myös talon tai lentokoneen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.10.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja