Mainos

Valtaavatko pytonit Yhdysvaltain eteläosat?

Tuoreiden arvioiden mukaan jättimäiset pytonkäärmeet saattavat vallata Yhdysvaltain eteläiset osat asuinsijoikseen.

US Geological Survey -tutkimuslaitoksen mukaan matelija on vallannut jo nyt hyvän osan Floridan luonnosta ja alue vain laajenee.

Yli kuusimetriseksi kasvava käärme ei kuulu Yhdysvaltain eläimistöön. Käärmeitä lemmikkieläimikseen ostaneet ovat joko päästäneet niitä luontoon tai ne ovat päässeet karkuun, jonka tuloksena on syntynyt elinvoimainen pytonkanta.

Vastavalmistuneen kartan mukaan käärmeiden elinmahdollisuudet ovat hyvät suuressa osassa eteläisiä Yhdysvaltoja, kuten esimerkiksi Texasissa ja Georgiassa. Myös Kaliforniassa niillä on hyvät mahdollisuudet mukavaan elämään.

Pian pääkaupungissakin

- Kartta yllätti meidät. Alue oli suurempi kuin mitä olimme olettaneet. Ne ovat liikkeessä pohjoista kohden, siitä ei ole epäilystäkään, totesi tutkimuslaitoksen käärmeasiantuntija Gordon Rodda Usa Today -lehdelle.

Pytonit ovat jo pistelleet poskeensa surutta Floridan uhanalaisiin lajeihin kuuluvia piisameita sekä muita suojeltuja jyrsijöitä. Floridassa niillä on kuitenkin kilpailijana alligaattori, mutta muissa osavaltioissa käärmeellä on varsin vähän luontaisia vihollisia.

Tutkijoiden mukaan ilmaston lämpeneminen saattaa houkutella pytonit varsin pian niinkin pohjoiseen kuin pääkaupungin Washingtonin porteille. Pohjoisemmassa niiden ruokavalioon sopivat mainiosti muun muassa majavat.

Ihmiselle jättikäärmeet eivät yleensä ole vaaraksi, mutta lemmikkieläimet saattavat joutua niiden ruokalistalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.