Mainos

Valta vaihtuu Virossa

Viron ensi sunnuntain parlamenttivaaleissa valta näyttää vaihtuvan täydellisesti.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan pääministeri Mart Siimannin kokoomuspuolue ei pysty ylittämään edes viiden prosentin äänikynnystä ja puolue jäisi sitten parlamentin ulkopuolelle.

Keskusta kannatus vahvistuu

Viron entisen pääministerin ja maan kiistellyimmän poliitikon Edgar Savisaaren johtama keskusta on uusimpien mielipidemittausten mukaan edelleen kasvattamassa kannatustaan.
Keskusta lisännyt kannatuksensa 17 prosenttiin eli kaksi prosenttiyksikköä suuremmaksi kuin vuodenvaihteessa.

Mielipidetiedustelujen mukaan keskustan jälkeen suurimmat puolueet tulevassa parlamentissa olisivat 15 prosentin äänisaaliin saava reformipuolue, maakansan puolue, maltillisten puolue, joka on juuri aloittanut yhdistymisneuvottelut entisen ulkoministerin Toomas Hendrik Ilveksen kansanpuolueen kanssa, sekä isänmaan liitto.

Parlamentin ulkopuolelle jäisivät lukuisat sirpalepuolueet, joista esimerkiksi edistyspuolue on tähän saakka ollut kokoomuksen kanssa hallitusvastuussa. Sille seuraa tekisivät kristillinen kansanpuolue, yhtynyt kansanpuolue, sininen puolue ja talonpoikaispuolue.
Samoin kahdella eri puolueella vaaliuurnille lähtevä venäläisväestö saisi vain toisen puolueistaan uuteen parlamenttiin.

Viron nykyisessä parlamentissa on "virallisesti" edustettuna seitsemän puoluetta, jotka ovat jakautuneet yhdeksään eduskuntaryhmään. Sekoilua täydentää parhaillaan käynnissä oleva puolueiden yhtymis- ja lohkomisprosessi. Emor teki tutkimuksensa 27. tammikuuta - 15. helmikuuta välisenä aikana. Otos oli noin tuhat ihmistä.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.