Mainos

Vältä riitoja juhannuksena – perheterapeutin vinkit rauhalliseen perhejuhannukseen

Suomalaiset saattavat ottaa juhannuksen vietosta suuret paineet. Juhannusjuhlien etukäteissuunnittelu perhepiirissä voi rassata hermoja, ja kaiken lisäksi juhannukseksi on vielä luvattu sadetta.

Perheterapeutti Hannele Helanderin mukaan perheiden paineet onnistuneen juhannuksen viettoon ovatkin yllättävän suuret.

– Perheet ottavat kovat paineet juhannuksesta, että pitäisi tehdä tuota ja pitäisi tehdä tätä. Sade pilaa monen mielestä kaiken, koska perheet jotenkin olettavat, että juhannuksen pitäisi olla erilainen kuin kaikki muut juhlat, Helander kertoo.

Helander toimii pääkaupunkiseudulla ja Satakunnassa psykoterapeuttina, ja neuvoo perheitä ottamaan juhannukseen hieman arkisemman asenteen.

– Perheet voisivat tehdä samoja asioita kuin aina muutenkin viikonloppuisin tai vapaa-aikana. Lapsille leluja ja tärkeää on syödä hyvin, Helander sanoo.

Monet voisivat kuvitella lautapelejä hyväksi sadepäivän ajanviettotavaksi, mutta Helander muistuttaa, etteivät lautapelit sovi kaikille.

– Kuumakallet eivät tykkää hävitä peleissä, joten ehkä elokuvat voisivat olla parempi vaihtoehto sateisen juhannuksen varalle, Helander kertoo.

Elokuvien ja hyvän ruuan lisäksi Helander kehottaa yhteisöllisyyteen. Jos naapurivälit ovat kunnossa, sateinen juhannuspäivä voisi olla hyvä päivä vierailulle.

– Itsekin olen lähdössä viettämään yhteisöllistä juhannusta tuttavien luokse hevostalleille, Helander kertoo.

Ota kantaa ja kerro kokemuksesi:Onko sinulla ikäviä juhannusmuistoja?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.