Vältä näitä kemikaaleja kotonasi!

Tukes kehottaa välttämään homeentorjunta-aineiden käyttöä sisätiloissa mahdollisten terveyshaittojen vuoksi.

Homeentorjunta-aineiden käyttöä kannattaa välttää asuntojen ja muiden sisätilojen homeongelmia ratkaistaessa, sillä ne saattavat aiheuttaa terveyshaittoja. Jos rakennuksen pinnoilla tai rakenteissa kasvaa hometta, kosteusvaurion syy on selvitettävä, vaurio korjattava ja vaurioituneet materiaalit poistettava. Pinnat ja irtaimisto on myös puhdistettava perusteellisesti homesiivousohjeiden mukaisesti.

Desinfioivia biosidivalmisteita, joiden tehoaineena on PHMG tai PHMB, on käytetty homesiivousten yhteydessä tai homeiden ehkäisyssä, koska ne vähentävät mikrobien kasvua ja tehostavat puhdistusta.

Mikäli biosidivalmisteita ei käytetä oikein tai mikäli niitä käytetään kohteisiin, joista niitä saattaa irrota hengitettäväksi, ne saattavat aiheuttaa terveyshaittoja sekä levitysvaiheessa että jonkin aikaa sen jälkeen. Aineille altistuminen erityisesti hengitysteitse voi olla haitallista.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) suosittelee, että PHMB-tehoainetta sisältäviä desinfiointiaineita ei käytettäisi sisätiloissa.


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: Isännöintiliitto/Tukes

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja