Mainos

Vältä julkkisten meikkimokat!

Meikkasitpa arkeen tai juhlaan, vältä suurimmat meikkimokat!

Nuorentaako meikki? Tekeekö itseruskettava voide terveen näköiseksi? Voiko valokynää käyttää peitepuikkona? Tässä lista meikkausvirheistä, joita edes julkkikset eivät aina osaa välttää.

1. Rajauskynällä huulet suuremmiksi

Pamela Anderson kuvitteli tekevänsä huulistaan vieläkin täyteläisemmät rajauskynän avulla. Naisen ylähuuli näyttää kuitenkin suttuiselta ja luonnottomalta.

Rajauskynällä saa kyllä huulet näyttämään suuremmilta, mutta lopputulos ei välttämättä ole kaunista katsottavaa. Kynän tarkoituksena on saada huulet näyttämään symmetrisiltä, ei suurentaa niitä. Rajauskynän tulisi olla huulipunan värinen tai mahdollisimman lähellä huulten omaa sävyä. Älä ainakaan valitse tummempaa väriä.

2. Poskipuna näyttää aina hyvältä

Nicole Kidman innostui hieman liikaa poskipunan käytöstä. Luonnostaan kalpea nainen näyttää maalatulta.

Poskipunaa ei pitäisi missään nimessä käyttää liikaa ja väri tulee valita oman ihonvärin mukaisesti. Myös punan levityspaikka on tärkeä: sitä ei kannatta pyöritellä pitkin poskia, vaan pehmeästi poskipäille. Huomaa myös, että aurinkopuuteri ei ole poskipuna!

3. Itseruskettava tekee terveen näköiseksi

Christina Aguilera todella rakastaa rusketusta. Ikävä kyllä laulaja näyttää oranssilta, ei kauniin päivettyneeltä.

Oletko koskaan kauhistellut oranssinväristä naista, joka vannoo itseruskettavan nimeen? Päivetys saa yleensä näyttämään terveemmältä, mutta liika rusketus antaa kammottavan vaikutelman. Itseruskettavaa ei saisi levittää viikoittain, muutama kerta kuukaudessa riittää.

4. Tummat kulmakarvat kaunistavat

Edes kuvankaunis Angelina Jolie ei välty meikkimokilta. Kuvassa naisen kulmakarvat ovat suorastaan pelottavat

Kulmakynän tarkoitus ei ole piirtää itselle kulmakarvoja, vain ehostaa niihin lisää väriä. Usein kulmat maalataan liian tummiksi, miltei mustiksi. Tämä tekee ilmeestä tuiman ja kohdistaa huomion kulmiin. Varsinkin vaaleahiuksisten naisten tulisi katsoa tarkkaan miten tummiksi värjäävät kulmansa. Kynän sijasta kannattaa käyttää luomivärisivellintä.

5. Meikkivoiteella heleyttä ja väriä

Drew Barrymore onnistui näyttämään kalpealta liiallisen meikkivoiteen käytön takia.

Omaa ihonväriä huimasti vaaleampi meikkivoide ei tuo lisäheleyttä tai nuorekkuutta ilmeeseen. Se tekee vain kalpean näköiseksi. Jos valitset hieman omaa väriä lämpimämmän sävyisen voiteen, se täytyy häivyttää kaulaan, niin ettei kasvoihin jää rajoja. Liian tumma meikkivoide voi erottua liikaa ja vanhentaa ulkonäköä. Parasta olisi käyttää ihonsävyistä meikkivoidetta.

6. Valokynä peittää kaiken

Kuvassa huomio kiinnittyy väistämättä Christina Applegaten silmänalusiin, jotka on peitetty valoa heijastavalla kynällä.

Valokynän käyttö ei ole kaikille tuttua, vaan sitä käytetään liian usein peitepuikkona. Vaikka osa valokynistä sisältää tarpeeksi väripigmenttiä peittämään esimerkiksi tummia silmänalusia, se ei ole kynän tarkoitus. Valokynä heijastaa valoa, joten sitä pitäisi sivellä kasvojen korkeimpiin kohtiin, esimerkiksi otsakolmioon, poskipään yläpuolelle, leuan kärkeen ja amorin kaaren reunaan.

7. Mitä enemmän meikkiä, sen nuorempi ilme

Lady Gagan tietää miten kiinnittää huomiota vaatteidensa ja meikkinsä avulla. Kaunis nainen peittyy kuitenkin usein hullunkuristen asujensa alle ja näyttää meikissä ikäistään vanhemmalta.

Luonnollinen, kohtuuden rajoissa lisätty meikki piristää ilmettä, mutta mitä enemmän meikkiä laitetaan, sitä suttuisemmaksi se muuttuu. Nuorikin meikkaaja voi näyttää vuosiaan vanhemmalta. Paksu meikkivoide tekee ihosta väsyneen ja maalatun näköisen. Juhlijoiden kannattaa myös muistaa, että on usein huono idea lisätä (puuteria ja huulipunaa lukuun ottamatta) meikkiä kesken iltaa!

HUOM: Tarkista aina luonnonvalossa, miltä meikki näyttää.

(MTV Helmi)

Kuvat: WireImage / AOP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.